You were born to be real, not to be perfect.

Waarom ik geniet van mijn werk? Waarom ik graag met je afspreek? Lees het hier.

Lokatie en motivatie

1. Waar zit je praktijk?

Mijn praktijk zit in Wapenveld. Ik heb een ruimte in huis waar ik de gesprekken voer. Hier ontvang ik mensen uit de regio Heerde, Epe, Wezep, Hattem en Zwolle.

Daarnaast geef ik samen met een collega cursussen op het gebied van zelfcompassie en omgaan met perfectionisme door het hele land op lokatie.

2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

Moeilijke vraag omdat dit verschillende situaties zijn. Het feit dat ik moeder mocht worden van 3 prachtige kinderen waar ik voor mag zorgen is in deze fase van mijn leven wel bepalend, ook voor wie ik ben.

3. Waarom ben je therapeut geworden?

Omdat ik erg van mensen hou en van hun verhalen. Ik vind het fijn naast mensen te staan, hen te bemoedigen en te ondersteunen om te kunnen rouwen of de weg terug te vinden naar hun eigen hart.

4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

In de gesprekken vind ik het fijn om te kunnen focussen op degene die ik ontmoet. Om mens te zijn naast te ander en te bemoedigen.

5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

In verband met de privacy van mijn clienten en de herkenbaarheid van hun verhalen wil ik dat niet hier delen.


Hoe ziet je leven eruit?

1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Ik ben nu bezig om een avond over zelfcompassie voor te bereiden voor een groep vrouwelijke studenten. Dat vind ik super leuk om te doen.

2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Over 5 jaar zou ik graag 2 volle dagen gesprekken willen voeren met mensen die ergens in hun leven zijn vastgelopen. En daarnaast wil ik bezig met een boek over zelfcompassie, die ben ik dan aan het promoten, ook door het geven van trainingen op dat gebied. Over 10 jaar heb ik daarnaast ook weer nieuwe thema’s opgepakt ook richting verbinding met jezelf en met de ander.

3. Wat zijn je hobby’s? Wat doe je in je vrije tijd?

Ik lees graag en als ik echt ruimte heb dan vind ik het fijn om mixed media te schilderen of te acquareleren. Ook vind ik het heerlijk om de natuur in te gaan, te (hard) lopen en met vriendinnen af te spreken.

4. Waar word jij blij van?

Van kleur, van mooie dingen: schoonheid. Van mensen die écht zijn: de buitenkant klopt met de binnenkant. van écht contact en verbinding met de ander. Van tijd hebben om met God te zijn.

5. Heb je een partner en/of gezin?

Ik ben getrouwd, nu bijna 17 jaar en we hebben samen 3 kinderen in en richting de puberteit.

6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Ja, toen ik student was. ik vond de drempel om bij iemand te gaan praten groot, maar toen ik er zat vond ik het zo’n verademing dat ik het de hele wereld gun. En ook nu heb ik nog wel supervisie/ coaching en heb daar dezelfde ervaring dat dit zo verrijkend is in je hele leven.

7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Ik heb een Pabo diploma en 10 jaar ervaring in het basisonderwijs. Dat is ook nog wel een plek waar ik nog steeds wel blij van word.


Waar haal jij je inspiratie uit?

1. Wie vind je inspirerend?

In de eerste plaats de bijbel. Maar op mijn vakgebied lees ik ook veel. Ik heb bijvoorbeeld alle boeken van Brene Brown gelezen en ik vind haar een heel insprirerend mens.

2. Jouw favoriete boek en boekentips?

“De kracht van kwetsbaarheid” is wel één van mijn favorieten en ook “Adem in adem uit” van Judith Stoker vond ik erg mooi.

3. Jouw favoriete film en waarom?

“As it is in heaven” vind ik een geweldig goede film qua verhaal en hoe het is verbeeld. Gaat over een musicus die terugkeert naar het dorp van zijn jeugd ergens in Zweden denk ik. Hij richt daar een koor op en de processen die dat teweeg brengt in de gemeenschap en bij de mensen intern is heel mooi om te zien.

4. Jouw favoriete spreuk / quote?

“You are born to be real, not to be perfect”

5. Wat is jouw missie?

Mensen, en met name vrouwen, te ondersteunen en te bemoedigen om dichter bij hun hart te leven in vrijheid en verbondenheid.

6. Wat is jouw superkracht?

Echt zijn, pure ongekunselde aandacht voor de ander hebben.

7. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Probeer niet te streven naar je gelukkig voelen maar om écht te zijn, dicht bij je eigen hart met aandacht voor dat van de ander.


Dit interview kun je ook teruglezen Therapiepsycholoog.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *